Nicolas Brobergière Brut
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

249 kr | Lagringsbarhet 2022-2025
Systembolagets beställningssortiment

Nicolas Brobergière Cuvée Première Brut

Nu släpps denna champagne som, sitt låga pris till trots, är ett ambitiöst vin som lagrats mer än 18 månader på jästfällningen. Druvorna i cuvéen är de klassiska Pinot Noir, Pinot Meunier och Chardonnay vilket ger champagnen en balanserad, elegant och mycket tilltalande smak. Citrus, röda äpplen, vita blommor och brioche är toner vi hittar i vinet, smakfullt inlindad i en frisk och torr stil. Champagnen passar självklart utmärkt som fördrink men kan likväl serveras till en middag med höstens färska skaldjur. Nicolas Brobergière Cuvée Première Brut är en rykande färsk nyhet som just nu endast finns tillgänglig via beställningssortimentet.

Bengt Göran Kronstam med en av Sveriges mest smaksäkra tungor, tillika en av landets mest erkända vinskribenter har nyligen gett Nicolas Brobergière Brut högsta betyg. ”FYND. En klart välkommen nyhet i beställningssortimentet! BENGT-GÖRAN KRONSTAM vinbörsen.se, sept 2021

Detta vintipset är framtaget tillsammans med importören Urban Wines

 


Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.