Palmer & Co Brut Reserve
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

369 kr | Lagringsbarhet 2022-2027
Systembolagets fasta sortiment

Palmer & Co Brut Réserve

Palmer Brut Réserve klassas ofta som ett av Systembolagets stora champagnefynd. Smaken är elegant och har både finess och ett fint djup. En klassisk och snygg allroundchampagne med allt du kan önska dig i. Alldeles säkert är att priset på 299 kr är lågt i förhållande till vinets höga kvalitet. Vinet står ut i tester och har vunnit omtalade blindprovningar där den jämförts mot champagne för många hundralappar mer.

Palmer Brut Réserve görs av en druvblandning av chardonnay, pinot noir och en liten andel pinot meunier. Här finns både frisk syra, krispiga gröna äpplen och toner av rostat bröd. Palmer Brut Réserve utgör en härlig start som aperitif innan middagen, gärna med tilltugg. Tack vare sin lätt fylliga smak passar vinet utmärkt till rätter med både fisk, skaldjur och kyckling, även lite smakrikare tillagat. En klassisk dunderkombination är med löjrom – när mineralerna möter sältan i löjrommen uppstår magi! Tonerna av brödighet i vinet kommer extra väl till sin rätt när sältan i löjrommen serveras med exempelvis en smörstekt toast.

Omdömen i urval:

En av de bästa i Champagne – Allt om Vin, december 2021

92/100 – Bestchampagne.se, oktober 2021

FYND – Allt om Vin, december 2021

5/5 – Göteborgsposten, juni 2021

Läckert! – SvD, december 2021

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.