Palmer & Co Vintage 2012




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

379 kr | Lagringsbarhet 2019-2025
Systembolagets fasta sortiment

Palmer & Co Vintage 2012

År 2012 klassas som en toppårgång i mytomspunna Champagne inte minst enligt Robert Parker som ger årgången omdömet “Exceptionell”. Distriktet drabbades under våren av frost med en efterföljande regnig sommar. Odlarna stod då inför en utmaning men fick tacksam hjälp av det varma vädret i augusti. Resultatet blev exceptionellt med utvecklade druvor som bjöd på hög koncentration. Slutresultatet blev ovanligt komplex champagne med lång eftersmak. Palmer & Co:s tolkning av året är frisk i doften med ren äppelfrukt, nougat, honung, citrus och mineral. Torr, välstrukturerad och frisk smak med tydliga toner av äpple, nougat, grapefrukt och kritig mineral – smakrik och lång med fin tyngd. Extrapoäng att champagnen fått vila på sin jästfällning i 5-6 år. Champagnen som producerats på 50% chardonnay och 50% pinot noir passa dessutom väldigt bra till mat! Alla flaskor levereras i en snygg presentförpackning.

5 plus med omdömena “Toppklass” & “Champagne som lyser” – Aftonbladet

“Mer än prisvärt” – Allt om Mat

Årgången rankas som exceptionell med 97 poäng av Robert Parker



















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.