Philipp Kuhn Pinot Noir Tradition




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

191 kr | Lagringsbarhet 2022-2029
Systembolagets fasta sortiment

Philipp Kuhn Pinot Noir Tradition

Druvorna som ingår i 2018 Pinot Noir Tradition kommer från vingårdslägena Laumersheimer och Grosskarlbacher i Pfalz. Jordmånen, som är typisk för båda lägen, består av lerjord och fin kalksten. Druvorna är odlade enligt certifieringen Fair’N Green och skördas för hand. Efter pressning sedimenteras musten naturlig före jäsningen som pågår mellan två och tre veckor. Vinet lagras sedan i äldre franska 228-liters ekfat i ungefär 16 månader. Philipp är ett stort fan av Bourgogne vilket tydligt märks i vinets seriositet och struktur. Doften är generös med yppiga bäraromer med toppnoter av hallon, smultron, lingon och röda vinbär som kompletteras med kryddiga toner av nejlika, sandelträ och färska örter. Smaken är tight och intensiv med stiltypiskt mjukt snidade tanniner, frisk syra och örtig fruktighet. Smaken är elegant balanserad och klingar av i en lång, kryddig eftersmak. Generöst omfamnande redan nu – särskilt till mat, men har utan problem ett decennium framför sig i vinkällarens trygga mörker. Vinet finns att köpa via Systembolagets beställningssortiment på Systembolaget.se.

Årgång 2018 utsågs nyligen till guldmedaljör i Mundus Vini Grand International Wine Award.



















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.