Pierre Péters Cuvée de Réserve
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

399 kronor Lagringsbarhet 2021-2028

Pierre Péters Cuvée de Réserve

Champagne från producenter som själva äger odlingarna där druvorna till vinet vuxit, brukar kallas odlarchampagne. Det blir väldigt personligt och i det här fallet också väldigt bra. Doften är frisk med inslag av äpplen, en fin brödighet och subtila nougattoner. Smaken är trivsamt torr med frisk frukt och en förvånansvärd fyllighet för att vara gjord på 100% Chardonnay. Vinmakare Rodolphe Péters har valt att skapa en torr champagne med en sockerhalt på enbart 4 gram per liter. Vanligtvis lämpar sig Chardonnay-drivna champagner väl att lagras och detta är inget undantag. När den ska drickas är upp till dig men med tiden kommer brödigheten att ta mer och mer plats. När det väl är dags så njuter du Cuvée de Réserve bäst väl kyld ur vitvinsglas för att få fram alla härliga aromer!

Omdömen i urval:

93 poäng i Wine Spectator

91 poäng i Wine Advocate

91 poäng i Dina Viner

6 av 6 i Svenska Dagbladet

”Fynd!” i Allt om Mat

 

 

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.