Pol Cochet Brut Symbiose
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

351 kr | Lagringsbarhet 2022-2028
Systembolagets fasta sortiment

Pol Cochet Brut Symbiose Organic

Pol Cochet är ett gammalt namn i Champagne, även om få känner till det. Champagnehuset Pol Cochet drivs idag av Eric Petitjean som utgör den sjätte generationen av familjen sedan starten 1875.⁠ Vinhuset äger själva 6,5 hektar och är ekologiskt certifierade.⁠ Ekologiska Pol Cochet Symbiose finns att köpa i cirka 70 Systembolagsbutiker runt om i landet.

Druvorna skördas från ekologiska gårdar, vilket är väldigt ovanligt då ekologiska vindruvor i Champagne endast står för 2% av den årliga champagneproduktionen. Vinet lagras sedan under 24 månader på sin jästfällning innan degorgering. Sedan följer ytterligare 6 månader i vinhusets källare vilket resulterar i en champagne med härligt hög fräschör⁠. Runt 10% reservviner adderas i cuvéen. Den primära aromprofilen bygger på mogna äpplen, citrus- och tropiska frukter samt viss bakomliggande mineralitet. Eftersmaken är lång och champagnen klarar bra av den naturliga uppvärmningen som sker efter att den hällts upp. Moussen är pigg och passar fint tillsammans med den relativt låga dosagen och detta är helt klart en champagne som med fördel kan drickas till mat.Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.