Pommery Apanage Blanc de Blancs
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

419 kr | Lagringsbarhet 2022-2032
Systembolagets beställningssortiment

Pommery Apanage Blanc de Blancs Brut

Med guld i Vinordic Wine Challenge och full pott i tidningar som SvD, Gourmet och Allt om Vin är detta en av de mest populära champagnerna på den svenska marknaden. Från starten, via att som första champagnehus skapa ett vin i stilen ”Brut” (max 12 gram socker per liter) är Pommery nu den största enskilda ägaren av Grand Cru-gårdar i Champagne. Tillgången av de högst klassificerade druvorna i Champagne hjälper minst sagt till i produktionen av toppchampagne år efter år. Denna friska och stilrena champagne bjuder på charmiga toner av äpple, solmogen citrus, brioche och en begynnande nötighet. Bubblorna är små och eleganta, precis som de ska vara. Enligt de lokala reglerna ska en champagne lagras 15 månader på flaska med jästfällning. Pommery har tagit det säkra före det osäkra och låtit sin Blanc de Blancs ligga hela 4 år. Trots detta är syran fortfarande frisk och därför kan vinet lagras ytterligare ett antal år för mer mogen, brödig och nötig stil. Orkar du inte vänta så dricker du den som apéritif eller varför inte till Swedishfoodies recept!

Champagnen finns i cirka 50 butiker eller att beställa på Systembolaget.se. Detta är det perfekta bubblet att fira in det nya året med.

Betyg och omdömen i urval:

”Fruktansvärt prisvärd champagne” – Café

Guld i Vinordic Wine Challenge

6 av 6 i Svenska Dagbladet

5 av 5 i Gourmet

”Fynd!” – Allt om Vin

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.