Pommery Brut Royal Rosé
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

459 kr | Lagringsbarhet 2022-2032

Pommery Brut Royal Rosé

Pommery Rosé görs på 40% chardonnay, 30% pinot noir och 30% pinot meunier. Det som gör roséchampagne så unikt är att stilla rött vin (7%) blandas med stilla vitt vin för att förvandla det till rosé. I detta fall kommer druvorna från Grand Cru-byn Bouzy. Detta är ett vin som gjort för att drickas som apéritif eller till fisk och skaldjur. Champagnen är elegant fruktig med toner av hallon, jordgubbar, blodapelsin och lättare toner av bröd. Reglerna säger att en champagne utan årgång ska lagras minst femton månader på flaska. Här har Pommery tagit det säkra före det osäkra och lagrat vinet hela 36 månader. Tack vare den friska syran är detta ett utomordentligt lagringsvin som du kan lagra i 8 till 10 år utan några problem. Orkar du vänta så länge kommer du att bli rikligt belönad kan vi lova!

Gold – International Wine Challenge 2018

95 points – International Wine Challenge 2018

Gold – International Wine & Spirits Competition 2017

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.