Punt Road Pinot Noir
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

159 kr | Lagringsbarhet 2022-2025
Systembolagets fasta sortiment

Punt Road Pinot Noir

Punt Road Pinot Noir är ett juicigt och rödfruktigt vin med fin aromatik, frisk syra och inslag av skogshallon, salvia, färska örter och fat. Servera vinet lätt kylt till charkuterier, rätter av fågel eller grillad vit fisk och gör det gärna i lite större kupor för att vinet ska komma till sin fulla rätt!

Punt Road Wines återfinns i Yarra Valley ligger i delstaten Victoria, cirka fem mil nordost om Melbourne i sydöstra Australien. Druvorna till detta vin kommer från vingårdarna Napoleone och Beenak Road. När druvorna anlänt till vineriet avstjälkades 80 % och sedan fick druvorna kallmacerera i 5 dagar i öppna jäskar av rostfritt stål innan jäsningen kom igång. Enbart naturlig jäst användes. Efter avslutad malolaktisk jäsning vilade vinet med skalen i fyra dagar innan vinet drogs av och fördes över till franska ekfat där vinet fick lagras i 10 månader innan det genomgick en varsam filtrering.Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.