Quara Single Vineyard Malbec
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

161 kr | Lagringsbarhet 2022-2028
Systembolagets fasta sortiment

Quara Single Vineyard Malbec

I provinsen Salta i norra Argentina ligger vindistriktet Cafayate, ett av världens högst belägna vindistrikt med odlingar på 2000 meters höjd. Quara Single Vineyard Malbec är ett vin som präglas av den höga höjden, handskördade druvor av hög kvalitet och låga skördeuttag. Mannen bakom vinet heter Felix Lavaques och alla druvor plockas på den egna vingården Cabra Corral. Efter pressning och jäsning får vinet vila på fat i 12 månader vilket ger ett komplext, kraftigt och smakrikt vin med bra längd och kraft. Doft och smak går åt mörka bär, kaffe, choklad och örter. Argentina är kanske världsledande inom köttproduktion och Malbec är deras nationaldruva så det ter sig naturligt att dricka vinet till en bra köttbit. Just därför tipsar Swedishfoodie om en underbar oxfilérätt. Drick vinet lätt kylt!

OBS Quara Single Vineyard Malbec finns på hyllan i cirka 90 butiker och då årgången precis bytt till 2018 kan det finnas både 2017 och 2018 i butik. Kan vara ett bra tillfälle att jämföra båda årgångarna mot varandra?

Sagt om vinet:

”För 159 kr och fortfarande till superpris finns Quara Single Vineyard Malbec från gammal etablerad producent. Vinet är ytterligare ett snäpp komplexare, saftigare, fylligare, smakfullare och ett underbart matvin för att inte tala om grillvin” – Vinjournalen.se, juli 2020

”Välgjort och balanserat med kraft och pondus från Andernas sluttningar.” – Dagens PS/Robert Montgomerie, juli 2020

”Fyllig och generös, med mycket solmogen frukt och mjuka nästan söta tanniner och en frisk syra.” – Carl Jan Granqvist, september 2020Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.