Ricossa Barolo Campolibero
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

239 kr | Lagringsbarhet 2022-2027
Systembolagets beställningssortiment

Ricossa Barolo Campolibero

Tradition, historia och lojalitet till ursprunget förenas med respekt till metoderna och naturens omgivning i och med nyheten Ricossa Barolo Campolibero Organic. Ricossa Barolo Campolibero görs uteslutande på nebbiolo från Italiens högst klassificerade ursprung Barolo DOCG. Färgen är rubinröd och i doften träder klassiskt blommiga, rosendoftande toner fram och blandas med nypon, tranbär och torkade körsbär. Även kryddiga toner av kakao, lagerblad och nötter skymtas efter att vinet luftats lite.

Den välbalanserade och långa smaken präglas av mörka bär som med tid i munnen blir allt kryddigare utan att störa balansen med den höga syran. Torkade körsbär, nypon, tranbär och mogna jordgubbar tillsammans med mörk choklad, svart te och lagerblad. Strukturerad, balanserat och en utmärkt representant för ursprunget. Servera svalt 14-16 grader i stora glas, lufta gärna upp vinet på karaff innan servering.

5/5, Full pott! – Boxtoppen, september 2021

En stor vinupplevelse för pengarna som blir ännu större efter en timme på karaff – Jens Frithiofsson, Vinbörsen, september 2021

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.