Ringbolt Cabernet Sauvignon
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

151 kr | Lagringsbarhet 2022-2030
Systembolagets fasta sortiment

Ringbolt Cabernet Sauvignon 2019

Vinet finns i cirka 250 butiker runt om i landet eller att beställa på Systembolagets sajt.

Druvorna till Ringbolt Cabernet Sauvignon 2019 plockas från ett litet urval av platser, de flesta runt vingårdar i välrenommerade Wilyabrup, strax intill havet. Här är jordarna rika på sand och grus som tillsammans med ett fördelaktigt klimat utvecklar aromatik och komplexitet. Det ger vinmakare Heather Fraser möjlighet att tillverka en Cabernet Sauvignon i klass med de bästa. 2019 var en fin årgång med lång växtsäsong, som började med svala temperaturer, vilket ledde till att druvorna kunde skördas vid perfekt mognad under fina förhållanden.

Finess, struktur och balans ger Ringbolt Cabernet Sauvignon 2019 ett karaktärsfullt och harmoniskt uttryck. Frukten är rik med toner av mörka körsbär och svarta vinbär. Därtill en påtaglig fräschör och välbalanserade tanniner. Dekantera och drick till en förstklassig köttbit eller lagra vidare många år framöver!

Förra årgången av Ringbolt mottog flera omdömen över 90 poäng av både svenska och internationella vinkritiker. Den nya årgången har redan hunnit få betyget ”Fynd” av Allt om Vin.

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.