Roncier Rouge
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

114 kr | Lagringsbarhet 2023-2025
Systembolagets beställningssortiment

Roncier Rouge

Familjefirman Maison L. Tramier & Fils startade år 1842 och har sitt säte i Mercurey, Bourgogne. Utgångspunkten för produktionen är en strävan efter att erbjuda noggrant utvalda viner som presenterar kvalitet och värde för pengarna samt en stark identitetskänsla. Efter avstjälkning krossas druvorna och läggs i termoreglerade rostfria stålkar för maceration. Några dagar efter att alkoholjäsningen tagit fart separeras druvmusten från skalmassan och vinet får vila en tid på jästfällningen för att stabiliseras. Inga ekfat har använts i processen, detta för att bevara de generöst fruktiga aromerna.

Roncier rouge lanserades första gången på 1960-talet och har sedan dess etablerat ett stabilt rykte av hög och jämn kvalitet till ett utmärkt pris. Vinet är lätt och elegant med extraordinär fräschör tack vare den pigga syran. Doften bjuder på intensiva aromer av mogna röda bär och en finstämd kryddighet. Pinot noir dominerar smakbilden med koncentrerade inslag av skogshallon, jordgubbar och körsbär som sammanflätas med smidiga tanniner och ger vinet ett balanserat helhetsintryck och en välstrukturerad finish. Servera gärna lätt kylt till delikatesser som hårdostar och chark, lättare kycklingrätter eller varför inte till grillade hamburgare?

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.