Rotari Blanc de Blancs Extra Brut




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

159 kr | Lagringsbarhet 2023-2031
Systembolagets beställningssortiment

Rotari Blanc de Blancs Extra Brut

Vid foten av Alperna i norra Italien växer Chardonnay-druvorna till detta krispiga mousserande vin. Traktens svala klimat och kuperade landskap erbjuder optimala förutsättningar att tillverka mousserande viner i toppklass och Rotari Blanc de Blancs är inget undantag. Druvorna handplockas och efter noggrann selektering är det bara de allra bästa som väljs ut och pressas. Vinet är tillverkat enligt den traditionella metoden och har lagrats hela 48 månader på sin jästfällning vilket bidrar med komplexitet och nyansrikedom, detta till ett oväntat bra pris! Doften bjuder på generösa inslag av gula äpplen, gråpäron och citrus som följs upp av brödiga och nötiga toner. Smaken är frisk med en hög men balanserad syra som samspelar fint med den krämiga moussen. Den långa lagringen på jästfällningen bidrar med en elegant brödig fyllighet och i eftersmaken smyger läckra hintar av vit persika och grapefrukt fram. Rotari Blanc de Blancs står för lyxiga men oerhört prisvärda bubblor som passar perfekt att servera till skaldjur, smakrika fiskrätter eller lagrade gräddostar. Det är även ett utmärkt bubbel att skåla i tillsammans med salta tilltugg!

 



















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.