Rotari Brut Riserva
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

131 kr | Lagringsbarhet 2022-2027
Systembolagets fasta sortiment

Rotari Brut Riserva

OBS. produkten finns på hyllan i cirka 250 Systembolagsbutiker dit den inte kan beställas. Klicka på ”Beställ” för att se vilka butiker som har produkten.

Att göra mousserande vin med en andra jäsning i flaska är en metod som gett Champagne världsrykte. Samma process och druvor används i det italienska distriktet Trentino Alto-Adige, men kallas för Metodo Classico. En betydande skillnad är prisbilden som är en helt annan än den i Champagne.

Producenten bakom Rotari, Mezzacorona, tillhör verkligen stjärnorna i Trentino med bland annat utmärkelsen ”Italiens bästa vinproducent” vid Mundus Vini 2019 som kvitto på det. De kvalitetsmedvetna odlarna bakom företaget satsar stort på att hela kedjan från druva till butelj är miljömässigt och långsiktigt hållbar. Årgång 2017 hade perfekta väderförhållanden från start till mål. Druvorna som vuxit på upp till 600 meters höjd i den svala alpluften var friska och laddade med smak.

Rotari Brut Riserva är friskt och fräscht och skapat av 100% Chardonnay. Vinet har vilat på jästfällning i hela 36 månader och utvecklat en rik doft och smak med inslag av citrus, äpplen, nötter och rostat bröd. Perfekt att dricka som det är eller till fisk och skaldjur. Eller varför inte prova på Swedishfoodies lyxiga och fantastiskt goda tolkning av Fattiga Riddare?Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.