Rust en Vrede Estate
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

289 kr | Lagringsbarhet 2022-2037
Systembolagets fasta sortiment

Rust en Vrede Estate 2018

Lagringsbart, kraftfullt och matvänligt är de tre viktigaste ledorden för Rust en Vrede Estate 2018. Dekantera och drick nu till mat med rejäla smaker eller lägg undan i 15 år utan problem! Eller ge bort till någon som verkligen uppskattar riktigt bra röda viner. Rust en Vrede Estate 2018, som redan hunnit få fina omdömen, levereras i snyggt orange presentpapper.

Rust en Vrede Estate är enligt vinmakaren Coenie Snyman ”kärnan i allt vi gör”. Estate har vid hela fyra tillfällen kommit med på Wine Spectators lista över världens 100 bästa viner. Vinet produceras på druvor uteslutande från egna vingårdar och rådande årgång består av 60% Cabernet Sauvignon, 31% Syrah och 9% Merlot. De olika druvsorterna vinifieras separat och blandas sedan med målet att hitta det optimala uttrycket för den specifika årgången. Vinet har lagrats i 22 månader på franska ekfat, varav 40% nya och resterande 1–2 år gamla. Resultatet är välstrukturerat och kraftfullt med fokus på fruktintensitet och tanniner från både fat och druvor. Doften är stor med rostade fat, mörka bär, choklad och tobak. Smaken bjuder på blåbär, svartvinbär, choklad och fat som gifts ihop i en lång finish. Det här är ett vin som bara kommer att bli bättre och bättre med lite lagring. Den rådande årgången 2018 finns att köpa i ett fåtal butiker eller att beställa till din lokala butik. Tänk på att webbsaldot kan ta slut och då klickar du på bevaka varan så meddelas det när flaskan är åter beställningsbar!

Rust en Vrede Estate 2018 har mottagit flera finfina omdömen från några av världens främsta vinkritiker. Bland annat får vinet 93 poäng av Wine Enthusiast, 92 poäng av Tim Atkin och 91 poäng i Decanter. Årgång 2018 är ett toppvin helt enkelt!Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.