San Merlo Barbera Organic 2019




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

99 kr | Lagringsbarhet 2021-2023
Systembolagets beställningssortiment

San Merlo Barbera Organic 2019

Inget är så hett just nu som Piemonte i nordvästra Italien och deras Barolo-viner. Hos i princip samtliga producenter hittas även Barbera, ett användbart vin till all sorters italiensk mat. San Merlo Barbera Organic är ett alldeles ypperligt exempel på barbera-druvans potential med sin frukt, smakrikedom och matvänlighet. Den inbjudande doften har inslag av mörka bär, körsbär, plommon och kryddor. Eftersmaken är generöst lång med välbalanserade tanniner. Vinet passar utmärkt till olika rätter såsom en krämig risotto, pasta, pizza eller lagrade ostar. Till San Merlo har endast noga utvalda ekologiska barbera-druvor använts. Namnet San Merlo, som betyder koltrast på italienska är en hyllning till producentens syn på hållbart jordbruk och en levande natur, nu och i framtiden. Man har valt att lagra vinet på cementtankar, vilket är ett traditionellt sätt att få ett balanserat och drickvänligt vin, med fokus på generös frukt. Drick vinet lätt kylt ur stora kupor när det väl blir dags!

 



















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.