Sauvignon Blanc de Lurton 2021
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

99 kr | Systembolagets fasta sortiment

Sauvignon Blanc de Lurton 2021

Nu till sommaren passar det perfekt med ett lättare vin som kan avnjutas bara som det är, eller till rätter av fisk, skaldjur och sallader. Sauvignon Blanc de Lurton checkar i alla dessa boxar. Det är fruktigt och aromatiskt med doft av citrus, svartvinbär och krusbär. Smaken är elegant och frisk med balanserad syra och en fin mineralitet.

Stjärnproducenten François Lurton är en av vinvärldens mest namnkunniga producenter och tillika specialist på druvan Sauvignon Blanc. Viner på Sauvignon Blanc, en av världens mest folkkära druvor, är François Lurtons absoluta favorit. Druvorna till denna klassiska Sauvignon Blanc kommer från Bordeaux, där François växte upp och tidigt lärde sig att bemästra druvan. Enligt François kräver viner på Sauvignon Blanc från denna region en varsam hantering. Bordeaux är utmanande – samtidigt en av de bästa vinregionerna i världen. När man lyckas blir vinerna delikata och aromatiska. Lyckats har Francois onekligen gjort med detta vin!

Sauvignon Blanc de Lurton har en härligt, aromatisk doft och smak av krusbär, citrus, nässlor och svarta vinbärsblad och en pigg syra som livar upp. För dig som letar efter ett torrt vitt vin ligger restsockerhalten på endast 2 g/l.

Passar som sällskapsvin eller till sommarens sallader, milda ostar, skaldjur och fisk. Vinet är ett av Systembolagets mest prisvärda i sin kategori. Du kan enkelt beställa flaskan till din lokala butik.

Omdömen i urval:

Bra köp! – Allt om Vin

Bra köp! – Allt om Mat

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.