Shepherd Riesling Organic Trocken




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

59 kr | Lagringsbarhet 2023-2024 |
Systembolagets fasta sortiment

Shepherd Riesling Organic Trocken

Nu är det äntligen möjligt att avnjuta en krispig tysk riesling på burk – utan att kompromissa med vinets kvalitet. Perfekt att ta med sig på picknicken eller när man vill avnjuta ett glas utan att behöva öppna en hel flaska. Shepherd levererar allt man kan önska av en torr tysk riesling. Den krispiga syran sammanflätas med friska aromer av gröna äpplen och lime samt generöst fruktiga inslag av gula päron och persika. Den lilla restsötman samspelar perfekt med syran och skapar ett mycket balanserat helhetsintryck som mynnar ut i en lång, mineralfrisk avslutning. Perfekt till eleganta rätter av fisk och skaldjur, eller till en klassisk toast skagen. Tack vare restsötman går den även utmärkt att matcha till sommarens ost- och charkbricka. Burken om 250 ml motsvarar två glas vin vilket är perfekt när man vill unna sig varsitt glas till middagen utan att behöva öppna en hel flaska.

Bakom vinet står välrenommerade producenten Weingut Dr. Koehler med säte i Rheinhessen – Tysklands största vinregion, känd för sina rieslingviner i världsklass. Fördelarna är många med den klimatsmarta och hållbara aluminiumburken. Lätt att frakta, packa och panta! Som om inte de miljömässiga fördelarna vore nog – burken bevarar även vinets fruktighet och fräschör på ett utmärkt vis.

 



















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.