Stellenbosch Reserve Vanderstel
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

139 kr | Lagringsbarhet 2023-2027 |
Systembolagets fasta sortiment

Stellenbosch Reserve Vanderstel

Detta vin är något så trevligt som en klassisk bordeauxblend från Sydafrika. Bakom vinet står ägaren till ikoniska Rust en Vrede och fyndstämplade Stellenbosch Reserve påminner av naturliga skäl om en fransk bordeaux men med en mer modest prislapp. Druvorna kommer från vingårdar i Stellenbosch belägna i Simonsberg, Devon Valley och Heldeberg. Blenden består av 51% Cabernet Sauvignon, 29% Merlot, 9% Malbec, 8% Petit Verdot och 3% Cabernet Franc. Med andra ord, alla de klassiska bordeauxdruvorna. Vinet jäser i öppna ståltankar, sedan lagras 40% av vinet på franska ekfat i 18 månader. Doften är fruktig och nyanserad med karaktär från faten och toner av cederträ, svarta vinbär, plommon, espresso och örter. Smaken är även den fruktig och nyanserad med inslag av svarta vinbär, plommon och blåbär samt en rostad fatkaraktär med toner av kaffe, choklad, vanilj och örter. Tanninerna är finstämda och faktum är att vinet är påtagligt mer elegant än vad doften hintar om. Servera gärna vinet lätt kylt till Swedishfoodies grymma kantarelltoast!

Vinet finns att köpa i drygt 350 butiker eller att beställa på Systembolaget.se.Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.