Tareq Taylor Pinot Noir
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

139 kr | Lagringsbarhet 2023-2026 |
Systembolagets beställningssortiment

Tareq Taylor Pinot Noir

Tareq Taylor är den erfarne kocken som under sin långa karriär utvecklat stora kunskaper när det kommer till mat och vin i kombination. En kunskap han visar prov på i sin egen vinserie som andas kvalitet och noggrannhet. Tidigare har han släppt en riesling och en crémant de Loire under eget namn, näst på tur är ett rött vin gjort på den nobla druvan Pinot Noir. Denna franska Pinot är mjuk och bärig i stilen, med frisk syra och lena tanniner som ger vinet fin struktur. Både doft och smak bjuder på generösa inslag av mogna jordgubbar, skogshallon, körsbär och lingon som binds ihop av en inbjudande kryddighet och hintar av färska örter i avslutningen. Ett utmärkt matvin som med fördel avnjuts lätt kylt i stor kupa för att få ut så mycket som möjligt av de finstämda aromerna.

– Pinot Noir är en av mina favoritdruvor och därför känns det extra kul att lansera min egna Pinot Noir Cuvée 1.3.6. För mig var det viktigt att ta fram ett vin som går att avnjuta som aperitif men som även går att matcha väl till mat, där en Pinot Noir passar bra till både kött, fisk och vegetariska rätter, säger Tareq Taylor.

Omdömen i urval:

”Bäst i prisklassen, Tareq Taylor Pinot Noir!” – Karl-Emil Danielsson, Vinhyllan, 2023

BRA KÖP! – Jenny Asplund, Vinbörsen 2023

”Prisvärt” – Munskänkarna, 2023

4 av 5! – Boxtoppen, 2023

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.