Terroir Sauvage Rouge
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

121 kr | Lagringsbarhet 2022-2024
Systembolagets beställningssortiment

Terroir Sauvage Rouge

Är du en stor vän av höstens mustiga och smakrika kök med rätter på vilt, svamp, örter och smakrika och gärna feta tillbehör så är Terroir Sauvage rouge ett vin som kommer att bli en riktigt trevlig matchning. Ge gärna vinet luft en 30 minuter på karaff och släpp sedan lös den vilda tuppen i glaset, den kommer att ta för sig!
Druvorna som ligger till grund för vinet är de tre karaktäristiska och välkända sydfranska druvorna, Syrah, Grenache och Mourvèdre från vingårdar i Languedoc. Terroir Sauvage är ett riktigt kryddigt, smakrikt och klassiskt superfranskt rött vin med en generös längd och härligt djup där örter, kryddor, solmogna mörka bär samt lakrits kännetecknar vinet. Ett vin med mycket karaktär och personlig touch – voilà!
Inte så trendkänslig men gillar rejäla, mustiga och kryddiga röda viner överlag? Då kommer högst sannolikt denna nyhet falla dig väl i smaken…
Denna färska nyhet hittar du inte på Systembolagets hyllor utan den är en beställningsvara.

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.