The Butcher White Cuvée




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

The Butcher White Cuvée 2019

119 kr | Lagringsbarhet 2020-2022

Den nya årgången av det hyllade succévinet finns i butik eller att beställa nu.

De flesta vinkännare förknippar nog Österrikes vinparadis Burgenland med antingen röda eller söta viner. Det vore dock synd att gå miste om områdets stora potential och förmåga att göra riktigt bra vita viner. De bästa vita vinerna från området imponerar med härligt gulfruktiga aromer, kryddiga toner och stor fräschör. Stilen för de vita vinerna från regionen är både smakrik och balanserad. The Butcher White Cuvée är en riktigt trevlig blandning av druvorna grüner veltliner, welschriesling och sauvignon blanc som bör drickas ungt för att ta tillvara på vinets vitalitet. Vinet är fruktigt med frisk smak och har inslag av päron, aprikos, mineralitet och citrusfrukt. Servera The Butchers vita vid 8-10°C som aperitif eller varför inte till en klassisk kalvschnitzel.

 


















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.