Three Finger Jack Chardonnay




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

151 kr | Systembolagets beställningssortiment

Three Finger Jack Chardonnay 2020

Three Finger Jack Chardonnay är det tredje, och första vita vinet, i den populära vinserien från Three Finger Jack från prisbelönta producenten Delicato. Three Finger Jack Chardonnay 2020 balanserar snyggt på gränsen mellan det fylliga och fräscha. Här finns hela paletten av brynt smör, gula äpplen, macadamianötter, vaniljtoner och solmogen apelsin. Prova gärna till smakrika rätter som halstrad lax med krämig citronricotta, grillade kycklingfiléer med gremolatasmör eller varför inte en svamptoast och västerbottenost. Det mästerliga hantverket avspeglar sig både i smaken och den stilsäkra flaskan. Lika snygg att ha på bordet som en trevlig gå-bort-present. Ett tips är att ta fram dina största vinkupor för att få maximal utväxling på denna minst sagt uttrycksfulla Chardonnay!

”FYND! När man tänker USA så är det sällan ord som återhållsamt och blygt som hamnar ”top of mind” utan snarare benämningar som pompöst och storartat. Det här vinet är inget undantag till bilden om landet. Det här är en smakexplosion utan dess like där inslag av brynt smör fullkomligen detonerar i munnen och det på ett mycket behagligt sätt.” – Jenny Asplund, Vinbörsen

***

”Bra köp! Ibland är det bara att kapitulera! Ett smakrikt, fylligt och lite smörigt amerikanskt chardonnay-vin i maffig stil är ju jättegott!” – Gunilla Hultgren Karell, Vinbörsen.

 



















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.