Truffle Hunter Barolo 2018
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

189 kr | Lagringsbarhet 2022-2030
Systembolagets beställningssortiment

Truffle Hunter Barolo 2018

Nu släpps äntligen årgång 2018 av Truffle Hunter Barolo, vinet med den charmiga storyn. Historien bakom Truffle Hunter Barolo är en kärlekssaga mellan Valter Bosio, ägare av vineriet Bosio i byn Santo Stefano Belbo i Piemonte, och hans kära tryffelhundar. Truffle Hunter är ett skolboksexempel på hur en Barolo ska smaka och du finner det exklusivt i Systembolagets beställningssortiment. Läs mer om vinet, maten och Piemonte i veckans brev.

2018 Truffle Hunter Barolo är ett alldeles utmärkt exempel på en stiltypisk Barolo, med optimalt mogna Nebbiolodruvor som får vila på ekfat i tre år innan vinet buteljeras i mörka källare för fortsatt utveckling på flaska. Lagringen ger ett vin med begynnande utveckling och sköna toner av nypon, fat, läder, choklad, hasselnötter och kryddor i en elegant och ursprungstypisk stil. Årgång 2018 har även belönats med guld i internationella vintävlingen Mundus Vini. Servera Truffle Hunter Barolo till grillat kött, vällagrade hårdostar eller till en smakrik risotto med tryffel. Vinet har en lagringspotential på 10 år men serveras med fördel redan i dag. Ge vinet luft på karaff innan servering och drick till mat för bästa smakupplevelse.

Vinet belönades med guld i den internationella vintävligen Mundus Vini.

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.