Jag accepterar villkoren
Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.
Beskrivning
179 kr | Systembolagets beställningssortiment
Ultimate Provence Rosé 2021
Det här är vinet för dig som älskar rosé. Ultimate Provence uttrycker fräschör och finess av högsta möjliga kvalitet, elegant paketerat i den exklusiva signaturflaskan som blivit vinets signum.
Detta rosévin med ikonstatus kommer från hjärtat av Provence, rosévinernas Mecka. Ultimate Provence återfinns numera världen över på exklusiva barer och restauranger. Vingården ligger belägen knappa 20 kilometer från Saint Tropez vid Frankrikes största naturreservat Maures. Här produceras kompromisslöst rosévin av absolut högsta kvalitet.
När druvorna till vinet uppnått optimal mognad så skördas dem nattetid under dygnets svalaste timmar, allt för att uppnå den fräschör och elegans som kännetecknar ett riktigt bra rosévin. Ett torrt, friskt och elegant ljusrosa vin med inslag av melon, hallon, rabarber och örter med ett långt avslut är resultatet av ett minutiöst utfört hantverk.
Ultimate Provence är ett strålande matvin, där sushi, grillad fisk samt smakrika sallader blir perfekta matchningar. Innan maten blir vinet även en perfekt fördrink med sin eleganta och friska stil.
När flaskan är tom så misströsta inte, här har du din mest eleganta karaff till middagsbordet som kommer att göra gästerna avundsjuka.
Detta är ett vintips i samarbete med importören Urban Wines.
Detaljer
- >
- >
Recept
Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.
1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.
2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.
3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.
4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.
5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.
6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.
Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.
