Villa Maria Sauvignon Blanc
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

129 kr | Lagringsbarhet 2022-2023
Systembolagets fasta sortiment

Villa Maria Sauvignon Blanc

Villa Maria är inget mindre än Nya Zeelands mest prisbelönta vinproducent. 1961 grundade, den senare adlade, Sir George Fistonich Villa Maria Estate i Marlborugh Nya Zeeland. Eftersom de inhemska vinerna på den tiden ofta uppfattades underlägsna sina europeiska jämlikar ansträngde sig George för att komma på ett europeisktklingande namn. När de Nya Zeeländska vinerna började ta fart internationellt under 1980-talet var Villa Maria redan det mest prisbelönta vineriet på Nya Zeeland.

Visst är det inget snack om att detta är ett vin gjort sauvignon blanc. Det är viktigt att understryka att stilen från skickliga Villa Maria alltid är mer sansad än många andra producenter på Nya Zeeland. Här bjuds vi på tropisk balans, maffiga mineraler och skön syra. Väldigt snyggt balanserat och samtidigt användbart till antingen drinken eller till mat. Vi rekommenderar varmt att prova med Swedishfoodies fick- och skaldjursgryta!

Flaskan finns i cirka 70 butiker runt om i landet eller att beställa till ditt lokala Systembolag.

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.