Villa Puccini Chianti Classico Riserva 2018




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

169 kr | Systembolagets fasta sortiment

Villa Puccini Chianti Classico Riserva 2018

Villa Puccini Riserva är ett smakrikt och ursprungstypiskt vin från Chianti Classico DOCG, beläget i hjärtat av Toscana. Sangiovese, regionens signaturdruva, utgör huvuddelen av denna blend och bidrar till vinets klassiska karaktär. Doften är mustig med tydliga toner av röda körsbär, plommon och björnbär. Smaken är fyllig, närmast robust med inslag av mörk choklad, örter, mandel och pinjenötter.
Villa Puccini Riserva är en Chianti Classico enligt konstens alla regler och passar därför utmärkt till det mesta av vad det italienska köket har att erbjuda. Vinet är utmärkt till solmogna tomater, pizza och pasta, men också till charkuterier, hårdostar och kraftfulla kötträtter med smakrika såser. Kan med fördel drickas nu men klarar utan problem ytterligare några års lagring.

FYND! – Dina Viner, 2022

***

”Mer än prisvärt!” – Munskänkarna

***

”Bra Köp!” – Allt om Vin, 2021

 



















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.