Villa Wolf Pinot Noir
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

129 kr | Lagringsbarhet 2023-2028
Systembolagets beställningssortiment

Villa Wolf Pinot Noir

Det här är ett fyndklassat och omskrivet vin som dessutom prissänkts från 142 kr till 129 kr! Pfalz är en region där förutsättningarna verkligen lockar fram druvans fulla potential, den långa växtsäsongen i kombination med det rådande klimatet gör att Pinot Noir stormtrivs i denna del av Tyskland. Legendariske vinmakaren Ernst Loosen såg potentialen i Villa Wolfs historiska egendom och köpte den år 1996. Detta blev startskottet för ett nytänkande och idag tillhör Villa Wolf topparna från Pfalz. Denna Pinot Noir från toppåret 2020 är ett vin som verkligen understryker detta! Doften bjuder på generösa toner av röd frukt som harmoniserar med en finstämd kryddighet. Smaken är elegant med silkeslena tanniner och generösa aromer av jordgubbar, mörka körsbär och skogshallon som backas upp av subtila och välintegrerade toner av fat. Det hela samlas ihop av en pigg men väl avvägd syra som gör detta till ett mycket balanserat vin utmärkt att kombinera med mat. Varför inte testa en flaska till swedish foodies recept på helstekt kyckling med örtsmör och grillad citron?

5 av 6 i Svenska Dagbladet

FYND! – Vinbörsen, Bengt-Göran Kronstam

FYND! – Allt om Vin

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.