Vintonic
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

89 kr | Systembolagets fasta sortiment

Vintonic

Nu är äntligen succén från Österrike här och som vi har väntat (även om vi kanske inte ens vetat om det) på ett riktigt bra och färdigblandat alternativ till spritbaserade drinkar. Här har producenten bytt ut gin mot vin, närmare bestämt Grüner Veltliner. Resultatet är friskt, fruktigt, bubbligt och festligt med balans som ledord. Detta är en produkt som med sina 5,7% alkohol är perfekt som en drink innan eller efter middagen.

Vintonics framgång grundar sig i att göra en färdigblandad drink på den karaktärsfulla trenddruvan Grüner Veltliner tillsammans med en premium-tonic. Resultatet är en spännande smaksensation där dryckens mousserande tonic och det friska vita vinet öppnar dörrarna för en helt ny drinkkategori. Den fräscha och friska, lätt fruktiga smaken samt att den är färdig att servera efter ett par varv på skruvkapsylen gör Vintonic till det perfekta nya drinkalternativet. Det här är det perfekta alternativet för dig tycker att vanliga drinkar kan bli lite väl spritiga men samtidigt inte vill missa det festliga i att unna sig en cocktail!
Vintonic serveras väl kyld direkt ur flaskan, helst i ett vinglas med mycket is. Garnera gärna med citron eller färska bär, eller experimentera och låt din egen fantasi skapa din egen Vintonic-servering utefter säsong och året runt. Den här pinfärska nyheten står, tack vare stor efterfrågan, nu på Systembolagets hyllor.

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.