YOKO Riesling




Jag accepterar villkoren



Du kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

129 kr | Systembolagets beställningssortiment

YOKO Riesling

Om världens främsta gröna druvsort skulle koras så är det är ingen högoddsare att satsa pengarna på Riesling. Druvan har nämligen en ypperlig förmåga att spegla den aktuella jordmånen, samtidigt som den alltid strävar efter att behålla sin egen karaktär och identitet. Rieslingdruvan trivs bäst i lite svalare klimat, likt det i Pfalz, där den i lugn och ro får utveckla optimal doft och smak.

YOKO Riesling har en generös doft med inslag av apelsin, lime, honungsmelon, tropisk frukt och ett stråk av kryddighet. Smaken är fruktig med en charmig fruktsötma som balanseras på bästa sätt av den friska syran. Vinet har en föredömligt bra längd med toner av melon, lime, mineral och en fläkt av blommor.

YOKO Riesling med sin smakrikedom, fruktsötma och fräscha syra är en utmärkt partner till maträtter där det på bästa sätt möter rätter med kryddhetta från chili, ingefära eller wasabi och rätter som är rika på umami. Vårt stalltips är att laga Swedishfoodies gudomliga pinchos med chilistekta räkor, picklad rödlök och kronärtskocksmajo! Finns på utvalda Systembolag och i beställningssortimentet.

Perfekt kombo till chiliräkorna! – Vinbanken

YOKO Riesling belönades nyligen med dubbelguld i internationella vintävlingen Gilbert & Gaillard

 



















Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.