Zolo Winemakers Blend
Jag accepterar villkorenDu kommer att dirigeras vidare till Systembolaget.se där du slutför din beställning. Betalar och hämtar ut gör du på ditt lokala systembolag.


Beskrivning

119 kr | Lagringsbarhet 2022-2025
Systembolagets fasta sortiment

Zolo Winemakers Blend 2021

Zolo Winemakers Blend 2021 är något så ovanligt som en ekologisk blend, på både röda och vita druvor. Vinet görs på 50 procent malbec tillsammans med 46 procent cabernet sauvignon. För att ge vinet en extra aromatisk push har vinmakaren valt att addera fyra procent chardonnay. Denna typ av blend, med både röda och vita druvor, finns även att finna i Rhônedalen och i Australien. I Zolo Winemakers Blend har 15 procent av det röda vinet legat sex månader på fransk och amerikansk ek samtidigt som det vita vinet fått vila på ståltank. Resultatet är ett kraftfullt, smakrikt och nyanserat vin med fint integrerad fatkaraktär. I smaken finns toner av mörka bär, plommon, mynta och choklad. Detta spännande vin gör sig allra bäst i stora kupor, lätt kylt och tillsammans med en Buttermilk Chicken Burger!

”FYND” i både Allt om Vin och Allt om Mat

Om vinhuset

Fincas Patagonicas med bas i Mendoza är en av Argentinas mest framstående vinproducenter. Sammantaget förfogar de över 1000 hektar med vinodlingar som ligger upp till 1 400 meter över havet. Fincas Patagonicas ägs av svenskättade Patricia Ortiz. Chefsvinmakare är Fabián Valenzuela som har 30 års erfarenhet av vinmakning. Sedan några år tillbaka har Fincas Patagonicas slutit ett exklusivt samarbete med konsulten Jean Claude Berrouet, tidigare vinmakare på Petrus i Bordeaux under hela 44 år, ett av världens främsta vinhus. Teamet har stadigt lyft kvaliteten och nått stora framgångar. 2017 fanns man bland annat med på Wine Spectators lista över världens 100 förnämsta vinerier.

 Detaljer

  • >
  • >

Recept

Familjemiddag med Grillad Flankstek med kryddig chimichurri, pimientos de padron, grillad endiv och en bakad sötpotatis med lönnsirap, brynt smör och vitlökskräm.

1. Stick hål i sötpotatisen med en gaffel på några ställen och gnid in den i olja. Lägg potatisen på en plåt och baka i ugnen på 180C i ca 1 tim. Ta ut och låt svalna. Innan servering skär du potatisen på hälften, skär ett rutmönster i potatisens köttsida och lägg tillbaka på plåten. Ringla lönnsirap eller honung över potatisen och sätt in i ugnen på 200C varmluft i 15 min. Mixa vitlök, gräddfil och salt till en slät sås. Ta ut potatisen och häll på lite brynt smör, vitlökssåsen och toppa med gräslök.

2. Lägg köttet i zip-lock-påse eller i vakuumpåse och baka Sous Vide i vattenbad på 54C i 1,5h till 2h. När det är dags att äta tar du upp köttet, torkar av det och gnider in det med olja och salt. Stek eller grilla på hög värme 30 sekunder på varje sida så köttet får yta. Har du inte tillgång till utrustning för Sous Vide går det lika bra att grilla eller steka köttet på hög temperatur ca 1 min på varje sida och sedan baka i ugnen på 180C tills innetemperaturen är 54C.

3. Mixa massor med persilja, vitlök, chili, citronskal, rödvinsvinäger och olivolja till en chimichurri. Smaka av med salt och förvara i rumstemperatur till servering.

4. Stek pimientos de padron i lite olja tills de fått färg. Toppa med flingsalt.

5. Skär endivsallad i klyftor och gnid in i olja. Grilla salladen på snittytan och toppa med salt.

6. Grilla lime så de blir gyllene och lätt karamelliserade på köttsidan.

Lägg upp allt på en uppläggningsfat och låt gästerna själva plocka.