Bolla Valpolicella Organic - Recepttips och inspiration
Prenumerera nu

89

KRONOR

Bolla Valpolicella Organic

Jag accepterar villkoren

Bolla Valpolicella Organic

Detta vin är inget mindre än en världspremiär från vinhuset Bolla i Veneto. Bolla har flera viner som är populära hos de svenska konsumenterna och nu har man alltså valt att lansera produkten på den svenska marknaden. Vinet kommer från Valpolicella och druvorna är några av regionens klassiker. Dock är detta ett näst intill helt utjäst vin vilket innebär att det inte finns någon restsötma till skillnad från husets Amarone- och Ripasso-viner. Bolla Valpolicella Organic är ett utmärkt matvin och Swedishfoodie har lagat en underbar Bolognese veckan till ära!

Vinet är en blend på druvorna Corvina, Corvinone och Rondinella och är odlade efter ekologiska och veganska principer. Vinrankorna återfinns 200 meter över havet i området Valpolicella där kalla vindar från Alperna möter varma vindar från Gardasjön. Druvorna skördas i början av oktober för att sedan pressas och jäsa temperaturkontrollerat på sina skal i 10 dagar. Vinet lagras uteslutande på ståltank, vilket skänker en ren frukt i både doft och smak. Tonerna i vinet går tydligt åt röda bär, körsbär med riktigt fin balans mellan tanniner och syra. Avslutningen är överraskande lång. Servera gärna detta matglada ekologiska vin till veckans recept eller annan maträtt med kraft och höjd i smakerna. Vinet går bra att drickas nu, lätt kylt, eller spara i ett par-tre år framöver!

  • Ursprung:Veneto, Italien
  • Art nr:72991
  • Produkttyp:Rött vin
  • Passar till:Kötträtter
  • Volym:750 ml
  • Sockerhalt:0,3 g/100 ml
  • Druva:Corvina, Corvinone, Rondinella
  • Årgång:2019
  • Alkoholhalt:12%
  • Pris:89 kr
  • Lagringsbarhet:2023-2025
  • Förslutning:Skruvkapsyl

Recept till vinet

Spagetti Bolognese med buffelmozzarella, parmesan och färska örter!

Underbart god maträtt som verkligen lyfts en nivå tack vare en stadig bit buffelmozzarella.

Till recept