249
KRONOR
FYND!
– Dina Viner Professional Edition, nr 5 2020
Årgången rankas som utomordentlig med 94 poäng!
– Robert Parker
90 poäng!
– Jeb Dunnuck
Hos Bonpas övervakar vinmakare Jean-Philippe Perrin den manuella skörden i de för området unika vingårdarna. Jordmånen i vingårdarna är skiftande, och är de täckta av de karaktäristiska stora runda stenarna (galets). Stenarna både reflekterar solljuset och lagrar värme som sedan strålar ut under natten och bidrar till druvornas mognad.
Vinet tar för sig på ett härligt sätt och är laddat med mörka hallon, lakrits, örter och mörk choklad. Stilen är generös, fyllig med en lång och härlig finish. Detta tack vare druvblandningen Grenache, Syrah och Mourvèdre, varav allt har legat på cementtankar. Du behöver inte ha bråttom att dricka Bonpas Châteauneuf-du-Pape då vinet kan lagras i 5-8 år. Vinet är ett utmärkt matvin och vår rekommendation är en udda men supergod råbiff!
En klassisk råbiff i ett oklassiskt utförande och vi vågar påstå att den är...
Till recept