129
KRONOR
BROCCA är framtaget av den välrenommerade oenologen Marco Bernabei, en vinmakare djupt rotad i området Chianti i Toscana. Vinet är tillverkat enbart med naturlig jäst och har lagrats i 36 månader, delvis på stora ekfat och delvis på mindre barriquer.
Vinet är gjort på 80% sangiovese och 20% merlot där druvorna har handplockats från över 30 år gamla vinstockar i området Gaiole i Chianti, Toscana. Gaiole är gissningsvis, i vinvärlden, mest känt som ”Chianti Classico”. Området betraktas av många som det främsta i Chianti tack vare förekomsten av galestro, en typ av märgelsten som ger vindruvorna sin unika karaktär och utgör en viktig del i terroiren. I doft och smak leder sangiovesedruvan vägen med härligt mogna körsbär tillsammans med vanilj, cederträ, viol och örter. De tre åren på ekfat bidrar med fin kryddighet och sammetslena tanniner. BROCCA passar perfekt till typiskt italienska rätter. Lufta och drick vinet nu eller spara det ytterligare några år.
En underbart god maträtt som verkligen lyfts en nivå tack...
Till recept