BROCCA - Recepttips och inspiration
Prenumerera nu

129

KRONOR

BROCCA

Jag accepterar villkoren

BROCCA

BROCCA är framtaget av den välrenommerade oenologen Marco Bernabei, en vinmakare djupt rotad i området Chianti i Toscana. Vinet är tillverkat enbart med naturlig jäst och har lagrats i 36 månader, delvis på stora ekfat och delvis på mindre barriquer.

Vinet är gjort på 80% sangiovese och 20% merlot där druvorna har handplockats från över 30 år gamla vinstockar i området Gaiole i Chianti, Toscana. Gaiole är gissningsvis, i vinvärlden, mest känt som ”Chianti Classico”. Området betraktas av många som det främsta i Chianti tack vare förekomsten av galestro, en typ av märgelsten som ger vindruvorna sin unika karaktär och utgör en viktig del i terroiren. I doft och smak leder sangiovesedruvan vägen med härligt mogna körsbär tillsammans med vanilj, cederträ, viol och örter. De tre åren på ekfat bidrar med fin kryddighet och sammetslena tanniner. BROCCA passar perfekt till typiskt italienska rätter. Lufta och drick vinet nu eller spara det ytterligare några år.

  • Ursprung: Toscana, Italien
  • Art nr: 78282
  • Produkttyp: Rött vin
  • Passar till: Medelkraftiga kötträtter, gärna med italienska förtecken
  • Volym: 750 ml
  • Sockerhalt: <0,3 g/100 ml
  • Druva: Sangiovese, Merlot
  • Årgång: 2018
  • Alkoholhalt: 13,5%
  • Pris: 129 kr
  • Lagringsbarhet: 2024-2030
  • Förslutning: Återvunnen kork (s.k nomakork)

Recept till vinet

Spaghetti Bolognese med buffelmozzarella, parmesan och färska örter

En underbart god maträtt som verkligen lyfts en nivå tack...

Till recept