Giacosa Fratelli Dolcetto d’Alba - Recepttips och inspiration
Prenumerera nu

89

KRONOR

Giacosa Fratelli Dolcetto d’Alba

Jag accepterar villkoren

Giacosa Fratelli Dolcetto d’Alba

Som bekant är Piemonte ett av Italiens allra mest spännande vindistrikt med välkända viner som Barolo, Barbaresco och Barbera. Mindre känt är att de flesta producenter även gör viner på druvan Dolcetto. Dessa viner lagras sällan utan dricks med fördel unga och till mat (gärna italiensk sådan). Giacosa Fratellis Dolcetto d’Alba är en klockren representant för druvans fruktiga och smakrika stil. Här har det inte lagrats på ekfat utan ståltank vilket ger ett lättillgängligt och fruktdominerat vin med mörka bär, körsbär, blåbär och en finstämd kryddighet. Så laga en riktigt god pastarätt, förslagsvis veckans recept, och drick detta härliga matvin nu eller inom ett par år. Det är hög tid att lyfta fram denna doldisdruva en gång för alla!

Giacosa Fratelli är baserade i Neive, i hjärtat av Langhe regionen i Piemonte känt för sina Barolo och Barbaresco viner. Vineriet grundades 1895 av Guiseppe Giacosa och har sedan dess drivits inom familjen. Fokus är på att låta respektive druva komma till sin fulla rätt och arbeta med ett hållbart fokus genom bland annat solpaneler, eliminering av bekämpningsmedel och ta hand om regnvatten samt skogarna runt vingårdarna.

  • Ursprung:Piemonte, Italien
  • Art nr:71709
  • Produkttyp:Rött vin
  • Passar till:Pastarätter
  • Volym:750 ml
  • Sockerhalt:<0,3 g/100 ml
  • Druva:Dolcetto
  • Årgång:2020
  • Alkoholhalt:12,5%
  • Pris:89 kr
  • Lagringsbarhet:2023-2025
  • Förslutning:Naturkork

Recept till vinet

Pasta pesto extra allt!

Pasta pesto med varm buffelmozzarella, coppa, rostade pinjenötter och extra parmesan. Blir konsistensen för...

Till recept