Gilbert Rouge - Recepttips och inspiration
Prenumerera nu

129

KRONOR

Gilbert Rouge

Jag accepterar villkoren

Gilbert Rouge

Pappa Simon och sonen Will Gilbert är den prisbelönta duon från Australien som skapar viner från odlingar i svala klimat, ofta på druvorna Pinot Noir, Chardonnay, Riesling och Shiraz. Resultatet är välbalanserade viner som, oavsett druva, ofta passar väldigt bra till mat. Vineriet ligger i Mudgee i New South Wales och druvorna till Gilbert Rouge kommer från regionen Tumbarumba.

Hur ofta dricker du en blend på Pinot Noir och Shiraz/Syrah? Antagligen inte särskilt ofta. Men här har far och son blandat de båda storheterna och resultatet är ett vin som inte ber om ursäkt för sig. Här bjuds det på en saftigt elegant smak, tillsammans med en skön kryddighet och Shiraz-druvans så karaktäristiska svartpepparton. Vinet har fått vila i fem månader på ekfat och druvblandningen är 55% Pinot Noir och 45% Shiraz. Gilbert Rouge passar alldeles utmärkt till säsongens lite kraftigare grytor på nötkött eller lamm. Varför inte prova Swedishfoodies fantastiskt goda pasta al ragu med buffelmozzarella? In med flaskan i kylen 30 minuter innan servering och drick vinet ur dina största kupor!

  • Ursprung:New South Wales, Australien
  • Art nr:2652
  • Produkttyp:Rött vin
  • Passar till:Kötträtter
  • Volym:750 ml
  • Sockerhalt:0,3 g/100 ml
  • Druva:Pinot Noir, Shiraz
  • Årgång:2022
  • Alkoholhalt:13,5%
  • Pris:129 kr
  • Lagringsbarhet:2023-2027
  • Förslutning:Skruvkapsyl

Recept till vinet

Pasta al ragu med buffelmozzarella!

Pappardelle med långkokt ragu på högrev, buffelmozzarella, parmesan och persilja. Att byta ut köttfärs till...

Till recept