149
KRONOR
Druvorna kommer från gamla vingårdar med låg produktion vilket ger fin utväxling i koncentration och smak. Vingårdarna återfinns på Ebros terrasser i området San Vicente de la Sonsierra tillhörande producenten Bodega Classica. Splitten mellan druvsorterna är 85% tempranillo och 15% graciano. Efter att druvorna handplockats, pressats och jäst så får vinet vila i hela 20 månader i franska och amerikanska ekfat. Resultatet är kryddigt med fatkaraktär med inslag av plommon, vanilj, tobak och kaffe. En klassiskt definierad, fullmogen och matvänlig Rioja. Servera vinet i 18°C och tillsammans med kraftiga smaker. Vinet är absolut redo att drickas redan nu tack vare sin ålder och fatlagring men klarar ytterligare 3-4 år fint! Vinet belönades 2018 med silver i kategorin ”Årets röda nykomling” av Allt om Vin.
Kött, pommes, fräsch sallad och en klick hemslagen bearnaisesås – det är inte mycket...
Till recept