Leif Mannerström Rosé - Recepttips och inspiration
Prenumerera nu

101

KRONOR

”Bra köp!”

– Vinbörsen

Leif Mannerström Rosé

Jag accepterar villkoren

Leif Mannerström Rosé

Det är ingen mindre än matnestorn Leif Mannerström som står bakom detta sydfranska rosévin. Framgångarna med de franska vinerna signerade Leif Mannerström är sedan tidigare ett faktum och denna gången är det alltså en snustorr och ljusrosa rosé från södra Frankrike som har tagits fram, lagom till att vi går mot varmare tider.

Vinet görs på handskördade grenache- och syrahdruvor från Languedoc som skördats nattetid (så kallad night harvest) för att ge vinet absolut optimal fräschör och elegans. Skalet från grenachedruvan ligger med i cirka 8 timmar under jäsningsprocessen för att ge vinet dess lätta rosa färg. Vinet har efter skörd lagrats på jästfällningen i ståltank innan en lätt filtrering och det tillsätts absolut inget socker i vinet. Torrt och krispigt är ledmotivet här. Vinet är friskt och läskande med eleganta toner av röda bär, rabarber, vattenmelon, mineral och örter. Det passar utmärkt att dricka året om och är ett mycket bra val till fisk och skaldjur, grillat ljust kött samt till en primörsallad. Med sin torra, fjäderlätta och friska stil passar vinet både före och under maten.

  • Ursprung: Languedoc, Frankrike
  • Art nr: 50411
  • Produkttyp: Rosévin
  • Passar till: Fisk & skaldjur
  • Volym: 750 ml
  • Sockerhalt: <0,3 g/100 ml
  • Druva: Grenache, Syrah
  • Årgång: 2020
  • Alkoholhalt: 12,5%
  • Pris: 101 kr
  • Lagringsbarhet: 2024-2025
  • Förslutning: Skruvkapsyl

Recept till vinet

Världens snabbaste pizza!

Libapizza bianco med creme fraiche, prästost, karamelliserad lök, rosmarin och...

Till recept