Ricossa Barolo Campolibero - Recepttips och inspiration
Prenumerera nu

239

KRONOR

Ricossa Barolo Campolibero

Jag accepterar villkoren

Ricossa Barolo Campolibero

Tradition, historia och lojalitet till ursprunget förenas med respekt till metoderna och naturens omgivning i och med nyheten Ricossa Barolo Campolibero Organic. Ricossa Barolo Campolibero görs uteslutande på nebbiolo från Italiens högst klassificerade ursprung Barolo DOCG. Färgen är rubinröd och i doften träder klassiskt blommiga, rosendoftande toner fram och blandas med nypon, tranbär och torkade körsbär. Även kryddiga toner av kakao, lagerblad och nötter skymtas efter att vinet luftats lite.

Den välbalanserade och långa smaken präglas av mörka bär som med tid i munnen blir allt kryddigare utan att störa balansen med den höga syran. Torkade körsbär, nypon, tranbär och mogna jordgubbar tillsammans med mörk choklad, svart te och lagerblad. Strukturerad, balanserat och en utmärkt representant för ursprunget. Servera svalt 14-16 grader i stora glas, lufta gärna upp vinet på karaff innan servering.

  • Ursprung:Piemonte, Italien
  • Art nr:53141
  • Produkttyp:Rött vin
  • Passar till:Kötträtter
  • Volym:750 ml
  • Sockerhalt:<0,3 g/100 ml
  • Druva:Nebbiolo
  • Årgång:2017
  • Alkoholhalt:14%
  • Pris:239 kr
  • Lagringsbarhet:2023-2027
  • Förslutning:Naturkork

Recept till vinet

Klassisk Biff Rydberg

Klassisk Biff Rydberg gjord på oxfilé, knaperstekt potatis, varsamt tillagad lök, svartpeppar-dijonnaise, pepparrot och...

Till recept