99
KRONOR
Producenten San Silvestro kommer från hjärtat av Piemonte och ägs av familjen Sartirano. Idag är det fjärde generationen som för vidare traditionen att göra vin från ett av Italiens absolut mest spännande områden. Förutom Barbera-viner har även familjen Sartirano gjort sig kända för att producera komplexa Baroloviner som klarar lång lagring. Därför är det extra kul att man i fallet Piemonte Rosso Biologico istället bjuder på en druvblandning. Barbera, Dolcetto och Cabernet Sauvignon samsas i flaskan och gör så med den äran! Smaken är både djup och långvarig med toner av mörka bär och färska örter. Ytterligare karaktär får vinet från lagring på stora, gamla ekfat. Lagringsmässigt så kan du låta detta vin ligga några år och när det blir dags att dricka så tipset att göra det med en smakrik kötträtt. Varför inte tillsammans med Swedishfoodie’s lammfilé med parmesanstuvad savojkål och andra godsaker?
Kött, pommes, fräsch sallad och en klick hemslagen bearnaisesås – det är inte mycket...
Till recept