379
KRONOR
Pol Cochet är ett gammalt namn i Champagne, även om få känner till det. Champagnehuset Pol Cochet drivs idag av Eric Petitjean som utgör den sjätte generationen av familjen sedan starten 1875. Vinhuset äger själva 6,5 hektar och är ekologiskt certifierade. Ekologiska Pol Cochet Symbiose finns att köpa i cirka 70 Systembolagsbutiker runt om i landet.
Druvorna skördas från ekologiska gårdar, vilket är väldigt ovanligt då ekologiska vindruvor i Champagne endast står för 2% av den årliga champagneproduktionen. Vinet lagras sedan under 24 månader på sin jästfällning innan degorgering. Sedan följer ytterligare 6 månader i vinhusets källare vilket resulterar i en champagne med härligt hög fräschör. Runt 10% reservviner adderas i cuvéen. Den primära aromprofilen bygger på mogna äpplen, citrus- och tropiska frukter samt viss bakomliggande mineralitet. Eftersmaken är lång och champagnen klarar bra av den naturliga uppvärmningen som sker efter att den hällts upp. Moussen är pigg och passar fint tillsammans med den relativt låga dosagen och detta är helt klart en champagne som med fördel kan drickas till mat.
Kött, pommes, fräsch sallad och en klick hemslagen bearnaisesås – det är inte mycket...
Till recept