119
KRONOR
I Abruzzerna i östra Italien, precis intill Adriatiska havets kust finner vi vingården Valle Reale där vinmakare Leonardo Pizzolo skapar ekologiska Botteotto på druvan Montepulciano d´Abruzzo. Filosofin är lika enkel som charmig; naturen bestämmer vinets smak och doft. Druvorna till Botteotto skördas för hand och de olika vingårdslotterna hålls separerade under vinifieringen. Efter en försiktig pressning får skalen macerera tillsammans med musten i cirka en vecka. Valle Reale Botteotto har därefter lagrats i 12 månader på franska ekfat för att skapa ett balanserat och komplext vin. Doften är kryddig med inslag av fat, körsbär, plommon, örter och choklad. Fruktig och kryddig smak med inslag av choklad, fat, mörka körsbär, plommon och salvia. Vinet passar mycket bra till mat och då gärna lite kraftigare maträtter vilket passar utmärkt nu på hösten. Drick det nu eller låt ligga ett par år!
En underbart god maträtt som verkligen lyfts en nivå tack...
Till recept