TILL SERVERING: 2 dl kimchi (köp färdig eller gör egen), Hamburgerbröd, Salladslök, Olja att fritera i
Så här gör du:
Blanda ättika, socker och vatten och rör tills sockret löst sig. Skär gurkan i 0,5 mm tjocka skivor och lägg i lagen. Låt ligga minst 1 h men gärna längre.
I en behållare för mixerstav knäcker du ett ägg och adderar vinäger, dijon och vitlök. Mixa tills allt blandat sig. Häll olja i en strid ström medan du pulserar med mixerstaven. Avsluta med att mixa i sesamoljan och smaka av med salt.
Hacka rödkålen fint och lägg i en skål. Tillsätt hackad koriander. Addera juice och riven zest från en halv citron, blanda väl.
Skär stekosten i skivor, antalet beror på vilken tjocklek du föredrar, men tre skivor per block är lagom. Doppa i mjöl, uppvispat ägg och till sist panko. Stek i olja eller fritera tills gyllene runt om.
Rosta brödet i brödrost. Lägg lite majonnäs på botten, fortsätt med rödkålen och stekosten. Toppa med kimchi, mer majonnäs, gurkan och hackad salladslök. Smaklig spis!