Asiatisk burgare med kimchi, picklad gurka och svensk stekost - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Asiatisk burgare med kimchi, picklad gurka och svensk stekost

Beställ vinet till maten:

SomeZin Black Edition

109:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 2 st paket svensk stekost
  • PANERING: 2 ägg, 1 dl vetemjöl, 1 påse pankoströbröd
  • MAJONNÄS: 1 ägg, 1 msk vitvinsvinäger, 1 msk dijonsenap, 1 liten vitlöksklyfta, 2 msk sesamolja, 1,5 dl neutral olja (raps eller matolja)
  • PICKLAD GURKA: 1 dl ättika, 2 dl socker, 2 dl vatten, ½ gurka
  • RÖDKÅL: 3 dl grovt hackad Rödkål, Koriander, 1 Citron
  • TILL SERVERING: 2 dl kimchi (köp färdig eller gör egen), Hamburgerbröd, Salladslök, Olja att fritera i

Så här gör du:

  1. Blanda ättika, socker och vatten och rör tills sockret löst sig. Skär gurkan i 0,5 mm tjocka skivor och lägg i lagen. Låt ligga minst 1 h men gärna längre.
  2. I en behållare för mixerstav knäcker du ett ägg och adderar vinäger, dijon och vitlök. Mixa tills allt blandat sig. Häll olja i en strid ström medan du pulserar med mixerstaven. Avsluta med att mixa i sesamoljan och smaka av med salt.
  3. Hacka rödkålen fint och lägg i en skål. Tillsätt hackad koriander. Addera juice och riven zest från en halv citron, blanda väl.
  4. Skär stekosten i skivor, antalet beror på vilken tjocklek du föredrar, men tre skivor per block är lagom. Doppa i mjöl, uppvispat ägg och till sist panko. Stek i olja eller fritera tills gyllene runt om.
  5. Rosta brödet i brödrost. Lägg lite majonnäs på botten, fortsätt med rödkålen och stekosten. Toppa med kimchi, mer majonnäs, gurkan och hackad salladslök. Smaklig spis!