Asiatisk råbiff med puffade nudlar - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Asiatisk råbiff med puffade nudlar

Råbiff med schalottenlök, selleri, koriander, rostade sesamfrön tillsammans med brynt smör och soja, toppat med picklad bränd pärllök, sesammajo och friterade glasnudlar. En fantastisk smakkombination och väldigt enkelt att laga. Du kommer inte att få några måttangivelser denna gång utan prova dig fram genom att smaka av. Det kommer att gå finfint! Mängden kött beror på om du vill servera denna fantastiska maträtt som förrätt eller huvudrätt.

Beställ vinet till maten:

YOKO Pinot Noir

129:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • Oxfilé eller innanlår i önskad mängd
  • Schalottenlök
  • Koriander
  • Selleri
  • Sesamfrön
  • Ättika
  • Socker
  • Vatten
  • Pärllök
  • Smör
  • Japansk soja
  • Sesamolja
  • Risvinäger
  • Vitlök
  • Glasnudlar
  • Salt
  • Chilipulver

Så här gör du:

  1. Skär köttet i små tärningar. Lägg i en skål och addera finhackad schalottenlök, koriander, selleri och lätt rostade (på medelvärme i torr panna) sesamfrön. Blanda allt ordentligt.
  2. Gör en 1-2-2-lag (1 del ättika, 2 delar socker, 2 delar vatten). Bränn pärllöken med en brännare eller i en torr stekpanna. Låt löken få ordentligt med färg och lägg den sedan i lagen i minst en timme, gärna två.
  3. Bryn smör och låt det svalna lite. Addera japansk soja och en nypa pressad vitlök. Rör om.
  4. Gör en vanlig majonnäs (eller använd Hellman’s) och addera sesamolja, en skvätt japansk soja, en skvätt risvinäger och en nypa pressad vitlök. Blanda runt och krydda med salt och mer vinäger. Gör den med fördel ganska syrlig.
  5. Fritera glasnudlarna i ett par sekunder så att de puffas upp. Addera salt och chilipulver.
  6. Addera smör- och sojablandningen till köttet en matsked i taget tills du når önskad smaknivå. Salta och lägg upp på en tallrik. Toppa med majo, rostade sesamfrön, picklad lök och de puffade nudlarna. Servera direkt!