Baos med en twist! - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Baos med en twist!

Friterade Baos med kalixlöjrom, smetana, rödlök och gräslök! En helt magisk smakkombination och den perfekta starten på fredagskvällen. Har du inte tid att göra dina egna bröd, köp dem i din lokala asiatiska matbutik. De bröden är kanonbra också.

Beställ vinet till maten:

Devaux Augusta Brut

349:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • Neutral olja som täcker lite drygt halva brödet i kastrullen
  • Valfri mängd kalixlöjrom. Vill du komma undan betydligt billigare väljer du en annan typ av löjrom eller även sikrom
  • Valfri mängd Smetana
  • Valfri mängd rödlök
  • Valfri mängd gräslök

Så här gör du:

  1. Gör dina egna baobröd eller köp dem i din lokala asiatiska butik. Fritera bröden i olja på 180°C tills de fått en fin gyllene färg. Om du inte har en fritös så går det alldeles utmärkt att göra detta i en kastrull. Om du använder en kastrull, så måste du vända på brödet halvvägs in i friteringen så att båda sidor blir jämnt gyllene. Superenkelt och givetvis sparar du oljan till det är dags att fritera nästa gång.
  2. Fyll dina friterade bröd med det du är allra mest sugen på. I det här fallet har vi valt kalixlöjrom, smetana, hackad rödlök och hackad gräslök. Löjligt gott!