Friterade Baos med kalixlöjrom, smetana, rödlök och gräslök! En helt magisk smakkombination och den perfekta starten på fredagskvällen. Har du inte tid att göra dina egna bröd, köp dem i din lokala asiatiska matbutik. De bröden är kanonbra också.
Neutral olja som täcker lite drygt halva brödet i kastrullen
Valfri mängd kalixlöjrom. Vill du komma undan betydligt billigare väljer du en annan typ av löjrom eller även sikrom
Valfri mängd Smetana
Valfri mängd rödlök
Valfri mängd gräslök
Så här gör du:
Gör dina egna baobröd eller köp dem i din lokala asiatiska butik. Fritera bröden i olja på 180°C tills de fått en fin gyllene färg. Om du inte har en fritös så går det alldeles utmärkt att göra detta i en kastrull. Om du använder en kastrull, så måste du vända på brödet halvvägs in i friteringen så att båda sidor blir jämnt gyllene. Superenkelt och givetvis sparar du oljan till det är dags att fritera nästa gång.
Fyll dina friterade bröd med det du är allra mest sugen på. I det här fallet har vi valt kalixlöjrom, smetana, hackad rödlök och hackad gräslök. Löjligt gott!