Bränd Manchego med balsamico och rostade solrosfrön - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Bränd Manchego med balsamico och rostade solrosfrön

Den brända ytan lockar fram en ljuvlig nötighet i denna spanska hårdost. Det perfekta tilltugget!

Beställ vinet till maten:

Orangegutang

139:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 8 skivor manchego
  • Balsamicovinäger (helst lagrad)
  • Solrosfrön
  • 4 nypor socker
  • Krasse

Så här gör du:

  1. Rosta solrosfrön i en torr panna tills de fått lite färg. Salta lite i pannan när de är klara. Rör runt.
  2. Skär osten i skivor, ca 1 cm tjocka och lägg på en plåt. Kör in i ugnen på 150°C i en minut tills de är ljumna. Ta ut och strö över lite socker. Bränn med brännare så att osten får fin färg.
  3. Lägg upp den brända Manchegon på en tallrik, ringla över balsamico och toppa med rostade solrosfrön och krasse!