Aioli: 1 liten vitlöksklyfta, 1 ägg, 2 dl rapsolja svartpeppar, 1 tsk dijonsenap, 1 tsk vitvinsvinäger, 1 krm salt
Så här gör du:
Vispa upp ägg.
Blanda panko, timjan och peppar i en djup tallrik.
Blanda mjöl och salt i en bunke.
Börja med att doppa bläckfiskringarna i mjölblandningen, se till att de blir helt täckta av mjölet.
Doppa ringarna därefter i de uppvispade äggen, doppa dem en åt gången och därefter i pankoblandningen
Hetta upp oljan till 180°. Har du ingen termometer kan du testa lägga ner en brödbit och se hur lång tid det tar innan den blir gyllenbrun. Fritera bläckfiskringarna 4–5 åt gången 30–40 sekunder. Lägg dem på hushållspapper för att rinna av.
Skala och riv vitlöken fint. mixa därefter resterande ingredienser med en stavmixer. Smaka av med salt, peppar och vinäger.