Carpaccio på ryggbiff med gruyèrekräm, jordärtskockschips och krossade jordnötter. Allt toppas med lagrad balsamico, picklad jordärtskocka under ett lager av fryst fetaost och körvel. Så gott!
Hyvla jordärtskocka tunt med en mandolin eller motsvarande verktyg. Lägg hälften av skivorna i en 1-2-2-lag (ättika, socker och vatten) och fritera resten till de blivit gyllene chips på 140–150°C.
Koka upp en skvätt vispgrädde, addera rikligt med riven gruyère och stäng av värmen. Rör om så att all ost smälter jämnt. Addera ett helt ägg och mixa allt med en stavmixer. Addera neutral olja tills att du fått en silkeslen kräm. Smaka av och salta samt häll i en skvätt vitvinsvinäger. Låt stå i rumstemperatur till servering.
Gör en carpaccio av ryggbiff. Antingen bankar du själv eller så ber du om hjälp i butiken. Dela på hälften så att du kan rulla den enkelt och snyggt.
Addera gruyèrekrämen och krossade jordnötter tillsammans med jordärtskockschipsen på carpaccion och rulla ihop till ett litet paket. Toppa med lagrad balsamico, picklad jordärtskocka, riven fryst fetaost och körvel. Vansinnigt gott!