Om oss
Viner
Recept
Prenumerera nu
Chévre Chaud med rostad rödbeta, ruccola, honung och rostade pinjenötter
Beställ vinet till maten:
Dopff Schoenenbourg Grand Cru Riesling
239:-
Till vinet
För 4 personer behöver du:
4 st centimetertjocka skivor Chévre
4 st skivor bröd (gärna surdegsbröd)
12 st normalstora rödbetor
1 påse ruccola
2 dl pinjenötter
4 msk honung
1 kruka rosmarin (valfritt)
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200C
Koka rödbetorna mjuka med skal. Kyl av i kallt vatten och tryck bort skalet. Dela i bitar och rosta i ugnen på 200g i 20 min.
Rosta pinjenötterna i torr panna tills de fått lite färg. Lägg i skål och spara till senare.
Stek brödskivorna i olja, salta lite på varje sida.
Lägg brödskivorna på en plåt, lägg på rucola, rödbeta och chévren. Ringla lite honung över osten och kör in i ugnen på 200C grillvärme i 5 min.
Om du har en brännare hemma kan du köra lite med den så att honungen på osten karamelliseras lite. Toppa med pinjenötter och lite rosmarin.