Chévre Chaud med rostade rödbetor - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Chévre Chaud med rostade rödbetor

Gratinerad getost i sällskap av rostad rödbeta, ruccola, honung och rostade valnötter!

Beställ vinet till maten:

Abbotts & Delaunay Sauvignon Blanc

99:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 4 st centimetertjocka skivor Chévre
  • 4 st skivor bröd (gärna surdegsbröd)
  • 12 st normalstora rödbetor
  • 1 påse ruccola
  • 2 dl valnötter
  • 4 msk honung
  • 1 kruka rosmarin (valfritt)

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka rödbetorna tills de blir mjuka. Kyl i kallt vatten och dra av skalet. Dela i bitar och rosta i ugnen på 200°C i ca 20 min.
  3. Rosta valnötterna i torr panna tills de fått lite färg. Lägg i en skål och spara till senare.
  4. Stek brödskivorna i olja, salta lite på varje sida.
  5. Lägg brödskivorna på en plåt, lägg på rucola, rödbeta och chévren. Ringla lite honung över osten och kör in i ugnen på 200°C grillvärme, i ca 5 min.
  6. Om du har en brännare hemma kan du använda den så att honungen karamelliseras lite. Toppa med valnötter och lite rosmarin.