Chévre Chaud med rostad rödbeta, ruccola, honung och rostade pinjenötter - Recept med matchande vintips
Prenumerera nu

Chévre Chaud med rostad rödbeta, ruccola, honung och rostade pinjenötter

Beställ vinet till maten:

Dopff Schoenenbourg Grand Cru Riesling

239:-

Till vinet

För 4 personer behöver du:

  • 4 st centimetertjocka skivor Chévre
  • 4 st skivor bröd (gärna surdegsbröd)
  • 12 st normalstora rödbetor
  • 1 påse ruccola
  • 2 dl pinjenötter
  • 4 msk honung
  • 1 kruka rosmarin (valfritt)

Så här gör du:

  1. Sätt ugnen på 200C
  2. Koka rödbetorna mjuka med skal. Kyl av i kallt vatten och tryck bort skalet. Dela i bitar och rosta i ugnen på 200g i 20 min.
  3. Rosta pinjenötterna i torr panna tills de fått lite färg. Lägg i skål och spara till senare.
  4. Stek brödskivorna i olja, salta lite på varje sida.
  5. Lägg brödskivorna på en plåt, lägg på rucola, rödbeta och chévren. Ringla lite honung över osten och kör in i ugnen på 200C grillvärme i 5 min.
  6. Om du har en brännare hemma kan du köra lite med den så att honungen på osten karamelliseras lite. Toppa med pinjenötter och lite rosmarin.